Consells per cuidar els teus peus a l’estiu

PEUS

La cura dels peus a l’estiu adquireix una gran importància si es volen evitar tots els problemes que poden sorgir a causa de la calor, anar descalçats en determinats llocs públics, utilitzar un calçat inadequat, sudoració excessiva dels peus i especialment una higiene deficient.
Per mantenir els peus sans durant el període estival convé seguir les següents recomanacions:

• Higiene dels peus: és l’aspecte més important de la cura dels peus. Després de cada dutxa cal assecar-los perfectament amb la tovallola, posant especial atenció als espais entre els dits i el plec que es forma en la unió d’aquests en la planta. També convé hidratar la planta dels peus amb una crema indicada per a això.

• Suor: després de rentar i assecar adequadament els peus, pot utilitzar-se un antitranspirant (no un desodorant), o productes assecants (talc o antifongs si es desitja prevenir una possible infecció). Una suor excessiva pot fer que s’esquerdi la pell entre els dits.

• No compartir tovalloles ni calçat: fer-ho suposa un risc enfront de les infeccions fúngiques.
• No caminar descalç en superfícies calentes: evapora la suor dels peus i asseca la pell, generant l’aparició de dureses. Convé hidratar els peus tots els dies amb cremes especials per a això, preferiblement a la nit.

Calçat:
• Per evitar infeccions per fongs i papilomavirus: en la piscina, la platja, les dutxes, banys públics, saunes, gimnasos i altres llocs humits o en els quals hi hagi aigua en el sòl, utilitzar sempre chancletas de goma per evitar el contacte directe dels peus amb el sòl. Als hotels també, tant a la dutxa com a l’habitació, especialment si hi ha moqueta en el sòl. En la resta de les situacions el calçat ha de facilitar la transpiració i ser de materials naturals per evitar que suïn i es recalienten els peus, la qual cosa afavoreix la proliferació de fongs. Millor si s’utilitzen mitjons lleugers de cotó. Canviar de calçat i mitjons tots els dies.

• Esportives: es poden utilitzar de tant en tant, especialment quan es practica algun esport o es preveu realitzar llargs passejos, però no han d’utilitzar-se a tota hora i tots els dies. Els peus es ressentiran abans o després.

TAMBÉ ÉS ACONSELLABLE UNA REVISIÓ PEL NOSTRE PODÒLEG ABANS D’ANAR DE VACANCES, AIXÒ ENS ASSEGURA COMENÇAR UNES VACANCES AMB BON PEU.

Esta entrada fue publicada en Sin categoría. Guarda el enlace permanente.

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s